Протягом листопада 2015 року Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області на клопотання відповідних сільських рад надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення у комунальну власність земельних ділянок орієнтовною площею 547,7 га на території Великоолександрівського району для створення громадських пасовищ.
На території Бобровокутської сільської ради із земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів для створення пасовища планується відвести 411,7 га. Ще 135,9 га буде виділено на території Новопавлівської сільської ради.
Випас худоби громадянами може здійснюватися на пасовищах орендованих або громадських, що створюються відповідно до ст. 34 Земельного кодексу України органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на землях, що перебувають у власності держави чи територіальної громади. Громадськими сіножатями і пасовищами всі зацікавлені фізичні особи можуть користуватися безоплатно на титулі права загального землекористування (ст. 38 ЗУ “Про охорону навколишнього природного середовища”). Тому розширення їх площі – важлива подія для громадян, що утримують худобу в даному населеному пункті. Крім того, Використання природних рослинних ресурсів для випасання худоби та забезпечення інших потреб тваринництва забороняється, якщо це може призвести до деградації земель, зайнятих об’єктами рослинного світу, або перешкоджає їх своєчасному природному відтворенню. Тож відведення спеціальних цільових ділянок вбереже від порушень законодавства та дасть змогу населенню реалізувати свої потреби без шкоди навколишньому середовищу.