Берислав5

Відповідно до графіку прийому громадян за місцем проживання 03 листопада керівник Головного управління Дергеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран надав консультації із земельних питань у м. Бериславі.
З запитаннями звернулися жителі міста, представники влади, підприємці. Так, консультації отримали перший заступник міського голови, голова Червономаяцької сільської ради та представниця ТОВ «ЮМАС ПЛЮС».
Громадян цікавили питання порядку визначення меж успадкованої земельної ділянки в натурі, розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати, введення продажу земель сільськогосподарського призначення. Для визначення меж земельної ділянки в натурі рекомендовано звернутись до розробника документації із землеустрою. Стосовно стягнення заборгованості – це питання можливо вирішувати у судовому порядку.
Представники влади консультувались щодо реконструкції мосту в м. Берислав (встановлення о   хоронної зони, проведення системи відведення атмосферних опадів від мосту), можливості надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність громадянам земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства поряд із гідроспорудою (у разі надання цих ділянок у власність будуть встановлені обмеження щодо їх використання).
Проведення прийомів за місцем проживання громадян дозволяє краще розуміти ситуацію, котра є на місцях, сприяє налагодженню контактів жителів з працівниками територіальних органів Держгеокадастру, підвищує рівень порозуміння, а як наслідок – і більшої довіри населення до землевпорядної служби. Крім того, можливість отримати консультацію з актуальних питань на високому фаховому рівні запобігає виникненню можливих проблем у майбутньому, через незнання представниками місцевої влади нюансів земельного законодавства.

Берислав2Берислав3Берислав1