На земельному аукціоні, організованому Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, були продані права на оренду двох земельних ділянок сільгосппризначення державної власності загальною площею близько 72,7 га для ведення фермерського господарства. Розташовані вони у Білозерському районі.

Аграрії орендували земельні ділянки в адміністративних межах Садівської та Олександрівської сільських рад. За користування ними до місцевих бюджетів щорічно надходитиме щонайменше 122,479 тис. гривень. Це на 30,240 тис. гривень більше від стартової ціни.

Найдорожче продане право оренди на ділянку площею понад 38,2 га в адмінмежах Олександрівської сільської ради. Стартова орендна ставка тут зросла з 4 до майже 6% від нормативної грошової оцінки землі. Таким чином, розмір річної орендної плати за результатами торгів збільшився від 61,066 до майже 90,7 тис. гривень.

Довідково                           

Інформація про результати земельних торгів розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».