Дев’ятнадцятого січня поточного руку в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Шапраном І.А. здійснено виїзний прийом громадян у м. Цюрупинськ. Прийом громадян проводився у приміщенні Відділу з 10.00 до 12.00 години. Відвідувачів цікавили питання щодо надання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства у власність, а також щодо можливості продажу будівлі без приватизації земельної ділянки.

Стосовно першого питання Шапраном І.А. було надано роз’яснення, що відповідно до ч. 4 ст. 122 Земельного кодексу України повноваження щодо надання земельної ділянки сільськогосподарського призначення належать Головним управлінням Держгеокадастру в областях. Для реалізації права на оформлення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства треба звернутися до Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області  з заявою про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою, після чого замовити проект землеустрою у землевпорядній організації та погодити його враховуючи вимоги ст.118, ст. 186-1 Земельного кодексу України.

По другому питанню в.о. начальником Головного управління було надано роз’яснення, щодо можливості продажу будівлю без приватизації земельної ділянки. Так як п.3 розділу VII  Прикінцевих та перехідних положень закону України про «Державний земельний кадастр» визначено, що можливо присвоїти кадастровий номер земельної ділянки на  підставі   технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі. Витяг з Державного земельного кадастру дасть можливість відповідно вимог ст. 377 Цивільного кодексу України здійснювати перехід прав на нерухоме майно.Виїзні прийоми громадян здійснюються керівником Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області згідно з графіком прийому громадян за місцем проживання. З графіком можна ознайомитись у відповідному розділі офіційного веб-сайті.