11.08.15 під головуванням в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігоря Шапрана відбулася виробнича нарада стосовно інвентаризації земель державних підприємств, установ і організацій. У нараді прийняли участь перший заступник начальника Херсонського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Михайленко, начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Єгор Коваленко, керівник групи із землеустрою Служби автомобільних доріг у Херсонській області Федір Усенко та начальник Херсонської дирекції залізничних переведень Олена Ільченко.
Обговорювались питання щодо стану проведенні інвентаризації земельних ділянок, які перебувають у користуванні державних підприємств, установ, пропозиції щодо плану-графіку цих робіт, проблемні питання, що стримують їх проведення, можливі шляхи взаємодії, щодо забезпечення проведення інвентаризації та внесення інформації про них до бази Державного земельного кадастру.
Було заслухано доповіді представників державних установ, визначено основні проблемні питання та шляхи їх вирішення, подано та обговорено пропозиції стосовно плану-графіку проведення робіт. Так, Федір Усенко зазначив, що до кінця поточного року буде завершена інвентаризація на площу близько 500 га.
Ігор Шапран наголосив, що пропозиції присутніх на нараді будуть враховані при формуванні обласного плану-графіку проведення у поточному році робіт з інвентаризації земель державної власності, який буде поданий до Держгеокадастру України
«На сьогодні, з метою організації проведення в області вищезазначених робіт органами земельних ресурсів сформовано реєстр державних підприємств, установ, організацій, які використовують земельні ділянки без зареєстрованого належним чином права користування та тих, інформація по яких не занесена до Державного земельного кадастру у розрізі місцевих рад адміністративних районів. – говорить голова виробничої наради Ігор Шапран – Крім цього, до районних державних адміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення, керівників територіальних органів направлено пропозиції щодо проведення нарад з керівниками державних підприємств, установ, організацій з питань забезпечення проведення інвентаризації земель, які перебувають у їх користуванні та занесення відповідної інформації до Державного земельного кадастру, визначення фахівців, відповідальних за цей напрямок роботи, та запровадження щомісячного моніторингу стану їх проведення».