Територіальними органами Держземагентства Херсонської області завершено проведення інвентаризації 174 ділянок загальною площею понад 3166 га земель прибережної території у межах Голопристанського та Скадовського районів, що здійснювалася відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації від 19.05.2015 №169-д.

Так, у Скадовському районі площа 56 проінвентаризованих ділянок складає близько 1241 га, з них – 180 га – вільні (Переважно належних до Тарасівської сільської ради). У Голопристанському районі здійснено інвентаризацію 118 ділянок площею 1925,3 га, з них – понад 800 га – вільні (більша частина стосується Круглоозерської сільської ради).

Зібрану землевпорядниками інформацію передано до обласної державної адміністрації. Перелік найбільш привабливих у інвестиційному відношенні ділянок, розташованих на узбережжі Голопристанського та Скадовського районів розглядався обласною робочою групою з питань реалізації концепції розвитку азово-чорноморського морського узбережжя Херсонської області.

Як результат – 04.06.2015 робочою групою визначено 7 масивів рекреаційного призначення, які першочергово доцільно підготувати для інвестиційної діяльності.

Уже в понеділок (08.06.2015) на засіданнях відповідних комісій при облдержадміністрації планується розгляд можливості продажу прав оренди на зазначені ділянки через земельні торги. Після визначення об’єктів, що можуть бути сформовані як окремі лоти, розпочнеться вибір ліцитатора.