З метою прозорості щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення та з метою наповнення Державного земельного кадастру, Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області завершено заходи з  інвентаризації земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які не були сформовані та інформація про які не була внесена до Державного земельного кадастру.

Херсонською регіональною філією ДП Центр Державного земельного кадастру за результатами проведених заходів з інвентаризації складено 32 технічні документації із землеустрою, на підставі яких фахівцями Головного управління та його структурних підрозділів у районах та містах сформовано і зареєстровано у Державному земельному кадастрі 3866 земельних ділянок загальною площею 63547,1754 га. При цьому варто зазначити, що Херсонська область – одна з п’яти областей, на території якої інвентаризація завершена у повному обсязі.

Проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності покращить наповненість Державного земельного кадастру, забезпечить захист від здійснення махінацій та корупційних схем, пов’язаних з можливими неточностями обліку земель.