Упродовж листопада 2019 року під час земельних аукціонів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, було реалізовано права оренди на 16 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 738,5474 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, сінокосіння і випасання худоби. Середній розмір річної орендної плати за результатами торгів склав майже 255,5 тис. гривень.

Загалом протягом 11 місяців сільгоспвиробники придбали з торгів права оренди на 126 земельних ділянок сільгосппризначення державної власності загальною площею 5 808,537 га. За результатами проведених аукціонів розмір орендної плати зріс більш ніж удвічі і склав 17,41 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Лише за перший рік використання землі орендарі вже сплатили до місцевих бюджетів понад 10,4 млн. гривень – на 5,6 млн. більше від загальної стартової вартості. Стільки ж надходитиме щороку упродовж терміну дії договору оренди. За аналогічний період минулого року на Херсонщині з торгів було придбано права оренди на 84 земельні ділянки на суму понад 5,5 млн. гривень.

Довідково

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.