Державні службовці структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області пройшли внутрішнє навчання з питань дотримання антикорупційного законодавства. Навчання проводилося сектором запобігання та виявлення корупції 21 червня 2019 року під головуванням завідувача сектору Сергія Косенка.

Розглядалися встановлені законом обмеження стосовно отримання подарунків державними службовцями. Головний спеціаліст сектору запобігання та виявлення корупції Єлисей Черв’яков не лише нагадав присутнім норми чинного законодавства, але звернув увагу на порядок дій працівників у разі надходження пропозиції щодо неправомірної вигоди або подарунку, та у випадку виявлення майна, яке може бути розцінене як така вигода або подарунок.

Сергій Косенко торкнувся питання запобігання та врегулювання реального та потенційного конфлікту інтересів, повідомив про діяльність Комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Держгеокадастру, звернув особливу увагу на необхідність неухильного дотримання вимог фінансового контролю в частині своєчасного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, повідомлення про відкриті суб’єктами декларування та членами їх сімей валютних рахунків в установах банку нерезидента, про суттєві зміни у майновому стані.

Окремо присутні обговорили питання трудової честі та ділової репутації держслужбовців. Саме від працівників Головного управління, дотримання етичних норм, залежить атмосфера в колективі та сприйняття Головного управління як державного органу громадянами. У Головному управлінні Держгеокажастру у Херсонській області панує порозуміння між співробітниками, проте, статистичні дані, зібрані серед інших установ свідчать, що проблема цькування на робочому місці актуальна для багатьох, незалежно від займаної посади та статі. Тож, Сергій Косенко розповів про основні види та ознаки цькування, наголосивши на неприпустимості такої поведінки.

Довідково:

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії мобінгу зареєстровано у Верховній раді 01 березня 2019 року.

Головне науково-експертного управління 13 травня 2019 року надало висновок на цей законопроект.