Сьогодні Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області відкрило свої двері для майбутніх землевпорядників – студентів останнього курсу Херсонського державного аграрного університету. Зустріч була організована спільно з кафедрою землеустрою, геодезії та кадастру вузу для того, щоб ознайомити студентів зі специфікою роботи землевпорядної служби, а також зорієнтувати їх в подальшому виборі місця роботи.

Студенти особисто поспілкувалися з керівником Головного управління Держгеокадастру, дізналися про основні напрямки діяльності управління, вимоги до роботи у сфері землевпорядкування. На запитання, «які якості ви хотіли б бачити в спеціалістах, що прийдуть до вас на роботу», Ігор Шапран відповів: «Ми зацікавлені, щоб на службу до органів Держгеокадастру приходили молоді, кваліфіковані та ініціативні фахівці. Головна умова – мати бажання працювати».

Під час екскурсії установою гості мали можливість ознайомитися з роботою структурних підрозділів Головного управління. Молодь активно цікавилася особливостями діяльності відомства, питанням заробітної плати та умовами працевлаштування до органів Держгеокадастру. Фахівці розповіли про пріоритетні завдання служби у нинішньому році, продемонстрували результати державної реєстрації на публічній кадастровій карті, розповіли про порядок надання у власність земельних ділянок.

Цікавість у студентів викликала і розповідь про організацію та проведення земельних торгів – від включення земельної ділянки в перелік до власне аукціону. Тож вони звернулися до керівника управління з проханням бути присутніми на найближчих торгах, щоб на власні очі побачити, як вони відбуваються.

Наостанок гості подякували за теплу зустріч і висловили сподівання на подальшу співпрацю.

«Маємо надію, що ви будете запрошувати нас і надалі, – зазначила Наталія Дудяк, доцент кафедри землеустрою, геодезії та кадастру аграрного університету. – Наші студенти активні, хочуть все знати, щоб прийти на роботу впевненими спеціалістами, тому будь-які заходи, на яких вони могли б збагатити свої знання, відвідаємо із задоволенням».

Сюжет у “Таврійських новинах” ХОДТРК “Скіфія” (див. з 22 хв. 55 сек.)

Сюжет у телевізійних новинах на каналі “ВТВ плюс”

В інтернет-виданні 24Таврия

DSC03836DSC03865DSC04023DSC03897DSC03983DSC03953DSC03799DSC03807DSC03939 DSC03932