Упродовж першого місяця весни до землевпорядників області задля вирішення тих чи інших земельних питань звернулося 119 громадян. Зокрема, начальник Головного управління Ігор Шапран здійснив у березні 3 особистих прийоми громадян безпосередньо в управлінні, куди звернулося 17 громадян, та 1 виїзний прийом у місті Каховці, де допоміг вирішити земельні питання 2 громадянам.

Керівники територіальних структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області на місцях здійснили 63 особистих прийомів громадян, під час яких вирішили проблемні питання 102 громадян. Найбільше громадян звернулося на прийом до фахівців у сфері землевпорядкування у Високопільському, Каланчацькому та Нижньосірогозькому районах. Найменша активність громадян спостерігалася у Білозерському, Великолепетиському, Горностаївському, Іванівському, Генічеському та Новотроїцькому районах.

Найактуальніші питання, з якими зверталися до фахіців землевпорядної служби мешканці області – набуття земельних ділянок у власність або оренду, відведення земельної ділянки для створення громадських пасовищ, порядок оформлення спадщини на земельну частку (пай), договірні відносини між орендарем та орендодавцем тощо.