консультація

Шостого серпня в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран відвідав с. Станіслав Білозерського району де було проведено нараду з місцевою владою та воїнами-учасниками АТО стосовно реалізації останніми свого права на земельні ділянки.

У ході консультації детально обговорено шляхи отримання земельних ділянок, доступні учасникам АТО. Запропоновані не лише землі під ведення особистого селянського господарства, але і ділянки у двокілометровій зоні від лиману під сінокосіння. «Ви маєте сформовану земельну ділянку площею 19 га. – пояснює учасникам антитерористичної операції Ігор Шапран – Якщо стоїть питання термінового отримання землі для сінокосіння, то вона може бути передана у оренду одним рішенням одному з громадян, уповноваженому від об’єднання учасників АТО чи комунальному підприємству, створеному для представництва ваших інтересів».

Принциповим для учасників АТО, що прийшли на нараду було розташування земельних ділянок безпосередньо біля населеного пункту.

Винайдено вільну ділянку площею 13 га, котра влаштовує воїнів за усіма показниками та розташована на території сільської ради. Ще 10 га знаходяться в межах сусідньої сільської ради. У перспективі – ще 46 га можуть бути звільнені для потреб учасників АТО, але на них необхідно провести інвентаризацію для списання виноградників, котрих там вже немає.

Учасниками АТО висловлено бажання оформити земельні ділянки з масиву в 13 га, що знаходиться ближче до їхніх домівок, розділити його порівну між собою. Під час наради військовослужбовцями отримано консультативну допомогу, роз’яснення чинного законодавства, пояснено процедуру від подання заяви до отримання ділянки у власність. Сільська рада разом з відділом Держгеокадастру у Білозерському районі налаштовані на максимальне сприяння оперативному задоволенню потреб захисників батьківщини.

Про успішність проведеної зустрічі свідчить те, що віднайдено діалог між усіма структурами: місцева влада готова допомагати фінансово на виготовлення проектної документації, громада учасників АТО налаштована приймати рішення спільно між собою, враховуючи інтереси людей, що будуть демобілізовані пізніше, в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран від імені землевпорядників також пообіцяв усе можливе сприяння, для найшвидшого вирішення питання.