Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області та органами місцевого самоврядування станом на початок вересня поточного року прийнято 628 рішень про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок військовослужбовцям – учасникам антитерористичної операції загальною площею 345 га. Всього з початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками до територіальних підрозділів Держгеокадастру та органів місцевого самоврядування Херсонської області військовослужбовці направили 984 заяви на отримання у власність земельних ділянок, 206 з них – за останні два тижні. Найбільше цікавлять учасників АТО землі для будівництва та обслуговування житлового будинку у м. Херсоні – відповідні заяви складають 58 % від загальної кількості.
Захисникам Вітчизни за останні два тижні надано 66 дозволів на розробку проектів землеустрою щодо земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибних ділянок). Усього ж відповідні дозволи отримано на 335 ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку (27 га), 237 – для особистого селянського господарства (312 га), та 56 ділянок – для індивідуального дачного будівництва, загальною площею 5 га.
Повністю завершена процедура набуття ділянок у власність 32 учасниками АТО, основна кількість (26 наділів) стосується земель для ведення особистого селянського господарства.
На Херсонщині землевпорядники розглядають звернення воїнів-захисників та членів їх родин у першочерговому порядку і надають всебічну практичну та консультативну допомогу в оформленні документів.

Довідково:
На Херсонщині пропонується 7538 земельних ділянок загальною площею понад 4 тис. га для забезпечення потреб військовослужбовців-учасників антитерористичної операції та членів родин військовослужбовців, загиблих у ході її проведення. З переліком ділянок та порядком набуття права власності військовослужбовцями-учасниками антитерористичної операції на земельні ділянки різного цільового призначення на території Херсонської області можна ознайомитись у відповідних розділах сайту Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.