Семінар

21 серпня у Херсоні відбувся регіональний семінар із земельних питань проведений Держгеокадастром спільно з ДП «Головний науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». Поділене на два смислові блоки навчання, включало у себе актуальні питання землеустрою та використання земель і державного земельного кадастру.
Окрім фахівців територіальних органів Держгеокадастру у Херсонській області, семінар зібрав 38 учасників – представників фірм і організацій та фізичних осіб-підприємців з Херсонщини та Миколаївщини.
Першу частину семінару «Землеустрій та використання земель» проводив заступник директора Департаменту землеустрою, використання та охорони земель Держгеокадастру Черноштан Сергій Михайлович. Основою його доповіді та подальшого обговорення стали роз’яснення до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення складу, змісту та порядку погодження документації із землеустрою» від 02.06.2015 № 497-VIII та питання погодження і затвердження документації із землеустрою. Бурхливе обговорення не припинялось і під час кави-брейку, що лише підкреслило важливість та актуальність висвітлюваної теми.
Другу частину семінару – «Державний земельний кадастр» – проводила Мартинюк Олена Антонівна, Головний спеціаліст відділу інформаційної взаємодії з іншими кадастрами та інформаційними системами і методологічної роботи Департаменту державного земельного кадастру Держгеокадастру. Особливої уваги у виступі було надано питанням формування та порядку реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі, новелам земельного законодавства. Також розглянуто проблемні питання пов’язані з державною реєстрацією земельної ділянки, порядок виявлення та виправлення помилок у ДЗК, внесення змін до відомостей, тощо.
Обговорення теми зайняло дещо більше від запланованого часу, після кожного інформаційного блоку учасники жваво ставили питання організаторам. Окремі роз’яснення Олена Мартинюк та Сергій Черноштан надавали вже після семінару в індивідуальному порядку.
Проведення такого разового інформаційно-консультаційного обслуговування персоналу із земельних питань, пов’язаних з виробничою діяльністю сприятиме підвищенню компетентності фахівців, якості надання адміністративних послуг землевпорядниками, зміцненню порозуміння між окремими ланками (що особливо яскраво виявилось під час обговорення внесення змін до ДЗК та процедури виправлення помилок), що у свою чергу позитивно відіб’ється на задоволеності споживачів рівнем наданих послуг.

питання в кінці кава-брейк Мартинюк Олена