На Херсонщині учасники АТО отримали дозволи на розробку документації із землеустрою на відведення у власність 667 земельних ділянок. Загальна площа земель складає понад 386 гектарів.
269 дозволів, наданих територіальними органами Держгеокадастру, стосуються 353 га, призначених для ведення особистого селянського господарства. Найбільшу кількість таких наділів учасники АТО отримають у Білозерському (49 ділянок площею 69 га) та Каховському (34 ділянки, 47,5 га) районах. Усього ж, на виділення землі для ведення особистого селянського господарства захисниками Вітчизни подано 290 заяв, таким чином, на 93% з них землевпорядниками надані дозволи. У 4 випадках заявниками отримана відмова, у зв’язку зі встановленням обмежень у використанні земельних ділянок, зокрема їх розташування в межах прибережних захисних смуг вздовж водних об’єктів, при цьому військовослужбовцям запропоновано інші земельні ділянки з зарезервованих. Ще по 17 продовжується опрацювання.
743 заяви учасниками АТО подано до місцевих органів влади та органів самоврядування. Отримано 342 дозволи на розробку проекту землеустрою на ділянки для зведення житлового будинку на загальну площу 28,7 га, та 54 дозволи стосовно виділення землі для індивідуального дачного будівництва (на площу 4,8 га). 49 земельних ділянок вже передано у власність, з них 37 – наказами територіальних органів Держгеокадастру Херсонської області.
Довідково:
З переліком зарезервованих для передачі у власність учасникам АТО а також викопіюваннями з зазначенням їх місця розташування, реєстром заявників-учасників АТО можна ознайомитись у відповідному розділі на сайті Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.