400 на 4049 червня у Херсонській облдержадміністрації відбулась презентація членам сімей загиблих учасників АТО земельного масиву на території Генічеського району на узбережжі Азовського моря, який пропонується надати для дачного будівництва.
В. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран розповів родинам загиблих про місцезнаходження, стан ділянок, порядок їх виділення.
Загальна площа масиву складає 15 гектарів. Він розташований в 150 метрах від моря та на відстані 23,4 км. від районного центру. Зараз заплановані 38 земельних ділянок, для котрих розробляється вся необхідна документація, проводяться роботи по підведенню електромережі та водопостачання. Ділянки, по 600 квадратних метрів кожна, сім’ї зможуть вибрати самостійно. В подальшому для їх обслуговування планується створення кооперативу.
«Після отримання цих ділянок, ви зможете розпоряджатись ними на власний розсуд – звернувся до членів сімей загиблих у зоні АТО Ігор Шапран. – або будувати там будиночок для себе та дітей, або продавати. Вартість ділянки без підведених комунікацій складає приблизно 80 000 грн. З підведеними комунікаціями вартість в умовах ринку становитиме 240 000 грн.».
Право на отримання земельної ділянки має кожен громадянин, але проект, який реалізується на Херсонщині, може послугувати прикладом для інших регіонів країни. Влада, громадські організації, землевпорядники Херсонської області об’єднались заради того, щоб максимально підтримати сім’ї загиблих в АТО. «Родини, що втратили батька, чоловіка, сина, повинні відчувати піклування. Тому і виникла ідея безкоштовно забезпечити їх земельними ділянками на березі моря з підведеною інфраструктурою і готовою документацією» – відмічає голова області Андрій Путілов. Значний внесок у розвиток проекту також зробили керівник комунального підприємства «Оберіг» Вікторія Вагнер (вдова бійця батальйону «Херсон», хірурга Владислава Ковальова) та голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов. 800 на 367 033