21 липня 2015 року відбулось розширене засідання колегії Держгеокадастру за участі представників Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.
Обговорювались пріоритетні напрями розвитку Державного земельного кадастру, сфери топографо-геодезичної і картографічної діяльності, оптимізація діяльності державних підприємств що належать до сфери управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Підіймалось також питання стану виконавської дисципліни, в тому числі про виконання рішень попередньої колегії.
В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран доповідав про підсумки діяльності очолюваного органу за перше півріччя 2015 року. Особливо треба відмітити рівень налагодження співпраці з ЦНАПами та надання адміністративних послуг взагалі. Так, фахівцями Головного управління завжди своєчасно проводяться консультації з представниками місцевого самоврядування, кадастровими реєстраторами щодо усіх актуальних питань (наприклад введення можливості подання електронних запитів стосовно видачі витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку). Співпраця з ЦНАПами проходить на високому рівні – в 20 із 22 Центрів надання адміністративних послуг у Херсонській області розгорнуто робочі місця державних кадастрових реєстраторів.
У ході засідання озвучено основні напрями діяльності на 2015 рік: організація ведення Державного земельного кадастру на регіональному та місцевих рівнях; реалізація повноважень по розпорядженню землями сільськогосподарського призначення державної власності та організація використання сільськогосподарських угідь; підвищення ефективності та раціональності використання земель; застосування процедури земельних торгів.
22 липня Ігор Шапран особисто відвідав управління Держгеокадастру у Голопристанському та Цюрупинському районі та провів наради стосовно якості виконання пріоритетних завдань землевпорядної служби. Більш детально питання розглядатимуться на засіданні колегії Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, що заплановане на серпень.

З матеріалами колегії можна ознайомитись тут