Робоча группа Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області провела аналіз використання сільськогосподарських земель державної форми власності Цюрупинського району.
Загальна площа земель державної власності сільськогосподарського призначення в районі становить понад 41 тис. га, з них – 23,6 тис. га – сільськогосподарські угіддя. У оренду передано 11,2 тис. га.
Членами робочої групи з питань організації та проведення моніторингу з виїздом на місце здійснено обстеження земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення на території шести сільських рад Цюрупинського району. На території двох з них встановлені факти використання земель без правовстановлюючих документів: це п’ять полів, на яких виявлено сліди скошених зернових та одна ділянка з багаторічними насадженнями, на котрій незаконно з’явилась вивіска «приватна власність».
Викопіювання схеми розміщення ділянок та фотознімки з зафіксованими порушеннями направлено до Державної інспекції сільського господарства у Херсонській області, прокуратури Херсонської області та Державної фіскальної служби.
Робота з моніторингу не припиняється, найближчим часом землевпорядники планують здійснити відповідні обстеження у ще одному районі області.