Учасникам АТО на Херсонщині надано 556 дозволів на відведення земельних ділянок у власність, в тому числі 56 – протягом серпня поточного року.
З поданих 778 заяв на отримання ділянок, 49 надійшло протягом серпня. Переважно, заяви стосуються виділення землі у місті Херсоні (429 заяв). По районам – найбільше звернень у Білозерському (71 заява), Генічеському (48 заяв, переважно стосовно ділянок для індивідуального дачного будівництва) та Каховському (35 заяв) районах. Попри те, що у Голопристанському районі пропонується найбільше наділів (1244 ділянки загальною площею 772 га) – жодної заяви не надійшло. Так само немає звернень від учасників АТО і стосовно земель Новокаховської міської ради.
53 дозволи на розробку проектів землеустрою, надані з початку серпня, стосуються земель для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 75 га. Решта три – ділянки для індивідуального дачного будівництва. Усього ж захисникам Вітчизни надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо 269 земельних ділянок площею 22 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, 235 ділянок площею 310 га для ведення особистого селянського господарства та 52 ділянок площею 4 га для індивідуального дачного будівництва. У власність передана 31 земельна ділянка – 6 для будівництва та обслуговування житлового будинку та 25 для ведення особистого селянського господарства.

Довідково:
На Херсонщині пропонується 7538 земельних ділянок загальною площею понад 4 тис. га для забезпечення потреб військовослужбовців-учасників антитерористичної операції та членів родин військовослужбовців, загиблих у ході її проведення. З переліком ділянок та порядком набуття права власності військовослужбовцями-учасниками антитерористичної операції на земельні ділянки різного цільового призначення на території Херсонської області можна ознайомитись у відповідних розділах сайту Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.