Від початку реалізації пілотного проекту з екстериторіального погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на розгляд експертів Херсонської області надійшло понад 2,2 тисячі проектів землеустрою з інших областей. На сьогодні опрацьовані 2111 проектів, з яких більшу частину – 1146 примірників землевпорядної документації, розглянули експерти Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області. Позитивний висновок експерти надали 1265 проектам, а 846 робіт отримали негативний висновок. На розгляді фахівців перебувають ще 100 проектів.

Всього на Херсонщині працюють 11 кваліфікованих експертів, що відповідають критеріям, установленим статтею 23 Закону України «Про державну експертизу землевпорядної документації»: 5 – в Головному управлінні Держгеокадастру і 6 – у районах.

Довідково

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» затверджено тимчасовий порядок взаємодії між територіальними органами державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на період реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру під час погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Розгляд та погодження або відмова в погодженні проектів землеустрою здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які вибрані за принципом випадковості системою електронного документообігу.