У складі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області  утворено структурний підрозділ, який контролюватиме стан дотримання земельного законодавства землекористувачами Херсонщини. Він має назву Управління з контролю за використанням та охороною земель. Відповідні зміни внесені до Положення про Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області, затвердженого наказом Держгеокадстру від 17.11.2016 №308. Згідно з Положенням начальник Головного управління Держгеокадастру є Головним державним інспектором у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель у Херсонській області. Конкурс на зайняття вакантних посад в новоствореному управлінні вже оголошено.

Як повідомлялося раніше, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року №910-р на Державну службу з питань геодезії, картографії та кадастру покладено функції і повноваження Державної інспекції сільського господарства із здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості грунтів.

Довідково.

З умовами конкурсу на зайняття вакантних посад в Управлінні з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Національного агентства України з питань державної служби.