Експерти з інших областей України, на розгляд яких потрапили проекти землеустрою з Херсонщини, позитивно оцінили 528 робіт. Негативний висновок отримали 335 проектів, ще 100 перебувають на розгляді.

У рамках пілотного проекту з екстериторіального погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок фахівці органів Держгеокадастру Херсонщини прийняли та зареєстрували 963 клопотання від громадян та розробників землевпорядної документації області. Крім того, 123 клопотання із загальної кількості надійшли в онлайн-режимі за допомогою електронного сервісу e.land.gov.ua.

Довідково

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» розгляд та погодження або відмова в погодженні проектів землеустрою здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які вибрані за принципом випадковості системою електронного документообігу.